2021/2022 Школска година
/ About / Organizations / Serbian Church School / 2021/2022 Школска година
Додела Диплома

У недељу 22. маја 2022.г. додељене су дипломе ученицима Српске Школе Св. Сава у Акрону за успешно завршену 2021/22. школску годину у области Вјеронауке, Српског Језика, Историје и Географије, као и захвалнице учитељима за њихов труд, марљивост, несебичан и волонтерски рад.


Летњи Камп

У суботу 21. маја 2022.г. у организацији Српске школе Св. Сава у Акрону одржан је једнодневни камп за дјецу свих узраста. На кампу је учестовало тридесет и четворо дјеце од 5 до 13 година. Преподневне активности су биле едукативног карактера, док су послеподневне активности биле спортског духа где су се деца такмичила у играма као што су скакање у врећи, ношење јаја у кашикама и полигон спретност. Хвала свим учесницима и волонтерима који су несебично помогли у успешној реализацији кампа.


Посета Манастиру Св. Марка у Лорејну

 

27. марта, на Крстопоклону недељу, Српска Школа Св. Сава је организовала посету Манастиру Св. Марка у Лорејну где је учестовало око двадесеторо деце из наше школе. У манастиру нас је дочекао Игуман Леонтије који се обратио нашој дечици и причао им о монашком животу и значењу манастира. Деца су уживала слушајући поучне речи Игумана Леонтија и на крају имала пар веома важних питања у вези разлике између цркве и манастира, као и о посту. После тога деца су присустовала великопосном вечерњем Богослужењу.

Хвала Игуману Леонтију на указаном гостопримству као и родитељима наших ђака који су одвојили време за посету манастиру.


Школска Слава Св. Сава


Српска школа Св. Сава је у недељу 30. јануара у цркви Светог Арханђела Михајла прославила своју славу Светог Саву.  У богатом програму су учестовали ученици наше школе као и дјеца наше фолклорне групе Грачаница. Приредби је присустовао и прото намјесник О. Драган Гороњић.

Управа Српске школе Св. Сава жели да се захвали кумовима Драгану и Марини Јовановић на припремљеном ручку као и нашим парохијанима на великодушним новчаним донацијама и помоћи током припреме и прославе. Велико хвала и породици Клепић, Предрагу и Сњежани, што су се прихватили кумства за следећу годину.

Током програма је приказан видео захвалности добијен од Народне Кухиње на Косову и Метохији за прикупљене донације током Шоферске вечери 2021. године. Српска школе Св. Сава је са донацијом од $500 подржала наставак прикупљања новчаних средстава за Народну Кухињу на Косову и Метохији у организацији Црквеног Одбора Светог Архангела Михаила.

Слике и видео запис са Светосавске приредбе, дело нашег драгог фотографа Драгана Веселинова којемо се овим путем пуно захваљујемо, можете да видите на линку испод. Надамо се да ћете уживати у сликама и следеће године нам се придружити опет и у већем броју.

https://artoflight.smugmug.com/St-Archangel-Michael-Church-in/Sveti-Sava-2022/i-ztNtRkZ/A


Етно Вече

 

У суботу, 19. фебруара у организацији КСС одржано је Етно Вече у коме су учестовали ученици наше Српске школе "Свети Сава": Никола Сладаковић, Урош и Теодора Кулина, Новак и Коста Ђурић, Стефан и Александар Цупаћ, професор Јован Гулић, директор школе Раде Кулина и  наставница српског језика Јелена Сладаковић као водитељка програма.  

Гост вечери, прослављени народни гуслар, Ђорђије Копривица, је одвојио дио свог времена и следећег дана посетио нашу Српску школу "Свети Сава" и  ученицима причао о гуслама и њиховој културној вредности а и успут је одсвирао пар стихова уз које су деца уживала. 


12. септембар 2021. - први дан нове школске године
 
Нека је срећан и Богом благословен почетак нове школске године! У току литургије служена је молитва за успешан почетак школске године. У холу је припремљен ручак, ученицима су се обратили директор школе Раде Кулина и наставник Јован Гулић, који је прочитао део из завештања Стеана Немање: "Знај, чедо моје, да ти битка између језика не траје дан два, као битка међу војскама, нити годину две, као рат међу народима, него век или два, а то је за језик исто тако мала мера времена као за човека трен или два. Зато је, чедо моје, боље изгубити све битке и ратове него изгубити језик. После изгубљене битке и изгубљених ратова остаје народ. После изгубљеног језика нема народа."
 
First day of school! Gods blessings for a great school year!
Prayer Service for the beginning of the new school year was help during the Liturgy. Lunch was served before the classes and president of the school Mr. Rade Kulina and teacher Mr. Jovan Gulic wished the students happy new beginning.
 

 • 15

  Jun

  Saturday
  2 June
  6:00 Vespers
 • 16

  Jun

  Sunday
  3 June
  10:00 Divine Liturgy
 • 22

  Jun

  Saturday
  9 June
  6:00 Vespers
 • 23

  Jun

  Sunday
  10 June
  PENTECOST / Духови
  10:00 Divine Liturgy
 • 29

  Jun

  Saturday
  16 June
  6:00 Vespers
  Fast free
 • 30

  Jun

  Sunday
  17 June
  10:00 Divine Liturgy
 • 6

  Jul

  Saturday
  23 June
  6:00 Vespers
  Fast: wine & oil
 • 7

  Jul

  Sunday
  24 June
  Nativity of the Baptist / Ивањдан
  10:00 Divine Liturgy
  Fast: fish, wine, & oil
 • 13

  Jul

  Saturday
  30 June
  6:00 Vespers
 • 14

  Jul

  Sunday
  1 July
  10:00 Divine Liturgy
 • 20

  Jul

  Saturday
  7 July
  6:00 Vespers
 • 21

  Jul

  Sunday
  8 July
  10:00 Divine Liturgy
 
About
Organizations
Photo Gallery
News

St. Archangel Michael Serbian Orthodox Church
Црква Св. Арханђела Михаила у Акрону