Current

Fresco Painting Benefit Luncheon - Добротворни ручак
У недељу, 8. маја 2022. године, у нашој црквеној сали је одржан први добротворни ручак са циљем прикупљања средстава за фрескописање плафона нашега храма. 
Сестре из Кола су и овога пута припремиле трпезу љубави, отац Драгослав Косић из Саборног храма Св. Сава у Парми нам је говорио о значају фрескописа, фолклораши су нас развеселили својом игром, отац Милан је презентовао распорад фресака, који је био одштампан и у брошури (хвала браћи Јеврић на помоћи), кратким видеом нам се обратила Виолета Нанова, наш иконописац. Јелена Сладаковић је водила програм.
За фрескописање плафона потребно је обезведити $320,000 и план је да се та средства прикупе за 5 година. У недељу је на ручку, прикупљено преко $60,000.
Као што је о. Драгослав рекао - Слава Богу јер је омогућио да напором генерација пре нас, имамо светињу у коју можемо да дођемо и Богу да се молимо и да сада учествујемо у овом богоугодном делу.
Наши уметници сада раде на фресци Вазнесење Господње која ће бити постављена између иконостаса и куполе до краја јула. План је да се до краја године поставе и фреске јеванђелиста на пандантифима. Средства за те фреске су већ обезбеђена, као и за осталих 17 фресака. Коло Српских Сестара је обезбедило средстава за Тајну вечеру. Ових дана ће списак бити ажуриран на нашој веб страници, а уколико сте заинтересовани за одређену фреску, обратите се оцу Милану.
Велико хвала Љубици Олујић на организацији овог догађаја и Мирјани Топаловић која се и овог пута постарала за декорацију.
За више фотографија побринуо се Драган Веселинов Донаторски ручак

Ethnic Evening 2022
ЕТНО ВЕЧЕ 2022 - У суботу, 19. фебруара у организацији КСС одржано је Етно вече са жељом да се присетимо јела, обичаја и културне баштине из нашег завичаја. Вече је почео црквени хор молитвом Оче наш, а потом су гости отпочели вечеру, уживајући у ђаконијама које су вредне сестре припремиле. Потом је уследио пригодан културно-уметнички програм у коме су учестовали ученици наше Српске школе "Свети Сава": Никола Сладаковић, Урош и Теодора Кулина, Новак и Коста Ђурић, Стефан и Александар Цупаћ; затим професор Јован Гулић и директор школе Раде Кулина. Гост из Пенсиланије Јован Кодић је одсвирао на фрули Химну Св. Сави, а сесгре Косић из Храма Св. Саве у Парми су отпевале изворне песме.
Водитељка програма, а уједно и наставница српског језика из наше школе Јелена Сладаковић, је најављујући госта вечери, прослављеног народног гуслара, Ђорђија Копривицу, рекла да су гусле спона између традиције и савремености и велико културно богатство са којим као народ треба да се поносимо и у аманет деци оставимо.
Гуслар Ђорђије Копривица је по трећи пут гост у нашој парохији, и публика је и овога пута уживали у његовом наступу.
Фото албум Етно вече 2022

School Slava - St. Sava Школска слава Свети Сава

Оn Sunday, January 30, 2022, our Serbian Schull celebrated their Slava..Свети Сава


СЛАВА

DOME ICONOGRAPHY PROJECT COMPLETED!
 
Scaffolding Removed - The Dome Revealed!
Glory to the Lord! Year long project has been completed!
By the providence of God, and with blessings of His Grace Irinej, bishop of the Eastern American Diocese of the Serbian Orthodox Church, we started our Dome Iconography project in September of 2020.
On November 13, 2021, scaffolding has been removed and the beautiful dome with the Christ Pantocrator, surrounded by Celestial Hierarchy, Holy Angels and Archangels, Prophets and Forefathers was revealed.
Special thank you to Safespan Scaffolding LLC, from Bufalo, NY for donating scaffolding; their workers who came 5 weeks ago to install, and yesterday to remove it; and out brothers Sinisa Bogunovic, Radenko Ristic, Darko Simic and Bratislav Trifkovic who made it possible. May the God bless them and enrich them a thousand fold!
Our Sisters from Kolo prepared delicious lunch for workers and Fr. Milan gifted our brothers from Buffalo with icons of St Arhchangel Michael.
We want to thank our iconographers Violeta Nanova and Ivica Davidovski for sharing their talents with us, all the donors from near and far for their generous donations.
And we want to invite you all to come, see it with your own eyes, pray with us and thank God for allowing us to witness this important event in our church history.
 
Photo album is for those who are far away...THE DOME  
 

РЕНОВИРАЊЕ САЛЕ
Лепе вести из наше парохије!
Приводе се крају радови на реновирању сале.
Постављен је нови метални кров.
Унутрашњост је у потпуности реновирана. Замењена је таваница, поставњени нови зидови, реновирана бина, стубови су обложени каменом, лустери рестаурирани.
Хвала свима који су помогли да се овај важан посао обави.
HALL RENOVITION
Great News from our Parish!
Hall Renovation is almost completed.
We started on the outside and replaced the old roof shingles with metal roof.
The inside is brand new as well! Ceiling is replaced, drywall is placed on the walls, wall columns are finished with stone, stage area is renovated and light fixtures are updated.
We can’t wait to start hosting our Church events and other public and private events in our beautifully renovated hall!
Thank you to everybody who helped in any way to make this improvement possible.
May God grant you many years!

 • 3

  Dec

  Saturday
  20 November
  6:00 Vespers
  Fast: wine & oil
 • 4

  Dec

  Sunday
  21 November
  ENTRANCE OF THE THEOTOKOS
  10:00 Divine Liturgy
  Fast: fish, wine, & oil
 • 10

  Dec

  Saturday
  27 November
  6:00 Vespers
  Fast: wine & oil
 • 11

  Dec

  Sunday
  28 November
  10:00 Divine Liturgy
  Fast: wine & oil
 • 17

  Dec

  Saturday
  4 December
  6:00 Vespers
  Fast: wine & oil
 • 18

  Dec

  Sunday
  5 December
  10:00 Divine Liturgy
  Fast: wine & oil
 • 24

  Dec

  Saturday
  11 December
  6:00 Vespers
  Fast: wine & oil
 • 25

  Dec

  Sunday
  12 December
  10:00 Divine Liturgy
  Fast: wine & oil
 • 31

  Dec

  Saturday
  18 December
  6:00 Vespers
  Fast: wine & oil
 • 1

  Jan

  Sunday
  19 December
  10:00 Divine Liturgy
  Fast: wine & oil
 • 7

  Jan

  Saturday
  25 December
  NATIVITY OF THE LORD / Божић
  6:00 Vespers
 • 8

  Jan

  Sunday
  26 December
  10:00 Divine Liturgy
  Fast free
 • 14

  Jan

  Saturday
  1 January
  Circumcision of the Lord
  6:00 Vespers
  Fast free
 
About
Organizations
Photo Gallery
News

St. Archangel Michael Serbian Orthodox Church
Црква Св. Арханђела Михаила у Акрону